A Panini-csoport

A Panini-csoport: Történelem és háttér-információ  

A Paninit 1961-ben alapították, és a cég ekkor jelent meg az első Calciatori/futballjátékos gyűjteménnyel a piacon. Az alapító Panini fivéreknek azonban már volt egy újságos-standjuk a modenai Corso Duomón, amit 1945-ben nyitottak meg, majd 1954-ben elkezdte működését a Panini Fivérek Hírlapterjesztő Iroda is.  

A vállalat a Panini-család irányítása alatt maradt, és folyamatos növekedés mellett 100 milliárd lírát meghaladó éves forgalmat ért el. 

A vállalatot 1988-ban eladták a Maxwell Groupnak, amely a külföldi menedzsment révén egy sor változást vezetett be a vállalat irányításában. 1992-ben – több évig húzódó pénzügyi válság után – a Bain Gallo Cuneo és a De Agostini felvásárolta fel a céget. Két év körültekintő igazgatás után a cég ismét régi fényében ragyogott. A Panini ezután csatlakozott a Marvel Entertainment Grouphoz. A cég vezetősége, élén Aldo H. Sallustróval, a helyén maradt, és a központot sem kellett elköltöztetni Olaszországból.  

1999. október 8-án a Paninit – a cég felső vezetésével közösen – megvásárolta a Vittorio Merloni tulajdonában álló Fineldo S.p.A. nevű olasz vállalatcsoport, amely fogyasztási cikkek gyártásával és vállalkozás-finanszírozással foglalkozott.

Panini felvásárolta a World Foot Center vállalatot, amely a futballhoz kapcsolódó termékek értékesítését és értékesítés-ösztönzését végzi klubok és a francia válogatott részére. Emellett többségi tulajdont szerzett a DigitalSoccer Projectben, amely forradalmian új szoftverek fejlesztésével foglalkozik a sportszektor részére. A ragasztópapírok gyártását pedig, amelyet az Adespan divízió képviselt, eladta az Avery Dennisonnak, a világ vezető ragasztópapír gyártójának. 

A modenai székhelyű Panini Csoport, világelső a gyűjtemények és a kereskedelmi kártyák terén. A Panini továbbá piacvezető a gyermekmagazinok és -könyvek, képregények, manga és illusztrált regények terén, mind Európában mind Latin-Amerikában. Ezen felül a Panini részt vesz jelentős multimédia programokban.

További információkért: www.paninigroup.com